Weekend St. Petersburg Reizen op maat

Lang weekend romantisch St. Petersburg
 

St. Petersburg is een stad van romantiek en cultuur. Elk seizoen heeft haar charme. Deze 300-jaar oude stad is gebouwd op 42 eilanden en wordt ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Het is gesticht door Tsaar Peter de Grote en was tot 1918 de hoofdstad van Rusland. St. Petersburg is een majestueuze stad met vele mooie kathedralen, unieke musea veelal samengesteld door Tsaar Peter de Grote zelf en het Hermitage als pronkstuk. De kanalen, paleizen, lanen en 19de-eeuwse herenhuizen vormen een decor voor een groots toneelstuk dat speelde in een ver verleden. Voor de één een eerste kennismaking, voor de ander een nieuwe mogelijkheid om te genieten van de charmes en weelde van Sint Petersburg… Uitermate geschikt voor een lang weekend weg of stedentrip.

Dag 1 Aankomst in St. Petersburg - rondleiding door de stad
In de loop van de vroege donderdagmiddag landen we op de luchthaven van Sint Petersburg. We worden naar Hotel Moika Kempinski***** gebracht. Nadat we ons opgefrist hebben, vertrekken we voor een kleine wandeling, met de gids naar de Neva rivier. Hij vertelt ons over de geschiedenis van de stad, over het intrigerende leven van Tschaikovsky, over de de zwanen aan Neva en meer… Onderweg stoppen we voor een glas ijskoude wodka als welkomstdrankje. ‘s Avonds dineren we in Palkin restaurant (geopend in 1785). Hier wordt ons de traditionele Russische cuisine aangeboden. Fantastisch!

Dag 2 Rondleiding door St. Petersburg
Na het uitgebreide ontbijt gaan we met de gids voor een rondleiding. Wij bezoeken Kerk van de Verlosser op het Bloed, Paleisplein, opvallende Sint Izaäk kathedraal, Petrus en Paulusvesting en Nevski Prospekt. Voor de lunch borscht and blini, op z’n Russisch! Daarna wat rust – wij gaan voor een boottocht naar de Neva rivier. Tijd om nog wat vragen aan onze gids te stellen, over de intrigerende geschiedenis van St. Petersburg en Rusland. ’s Avonds licht diner want straks gaan we met VIP-kaartjes naar het beroemde Mariinski theatre (thuishaven van het wereldberoemde Kirov-ballet). In de pauze een glas champagne.

Info aanvragen