Moskou en de Gouden Ring Reizen op maat

Moskou en de Gouden Ring

De Gouden Ring is een verzameling van historische steden ten noordoosten van Moskou. Deze steden zijn kenmerkend voor de geschiedenis van Rusland en hebben een grote rol gespeeld bij de vorming van de Orthodoxe kerk. De straten staan vol met Russische architectuur uit het Middel Eeuwen, zoals Kremlins (ommuurde burchten), kloosters, kathedralen en kerken. Een bezoek aan de Gouden Ring voelt als terug gaan in de tijd en biedt een uniek inzicht in het oude Rusland. Het platteland is echt schitterend – volop bossen, velden, rivieren en meren. Geniet, terwijl u wandelt langs de rivieroevers, van het prachtige landschap met de koepels van de kathedralen in de verte. Zo ervaart u het echte Rusland.
 
Dag 1 Aankomst in Moskou
In de namiddag land u op het vliegveld van Moskou. Hier wordt u al opgewacht door de vertegenwoordigers van East European Travels. Zij brengen u naar uw prachtige hotel in het centrum van de stad, het Baltschung Kempinski Hotel. Geniet van een ontspannen wandeling door de stad met als eindpunt een uitstekend restaurant waar we vanavond dineren.
 
Dag 2 Vladimir - Bogolyubovo - Suzdal
Vandaag ontbijten we vroeg. Rond 8:30 vertrekken we in de richting van Vladimir. Vladimir ligt ongeveer 2 á 3 uur rijden van Moskou af. We worden verwelkomd in Vladimir met een traditioneel Russische lunch in een lokaal restaurant.
Na de lunch gaan we de stad verder verkennen en bezoeken we de hoogtepunten van de stad. Allereerst bezoeken we de Assumption Kathedraal, gebouwd door Prins Andrei Bogolyubsky in de XII eeuw. In de kathedraal zijn wereldberoemde fresco’s van Andrei Rublev te vinden. We vervolgen onze tour naar de St. Dmitry kathedraal. Deze kathedraal is gebouwd in de XII eeuw door prins Vsevolod als zijn persoonlijke paleis kerk. In de kathedraal vinden we fresco’s uit de XII eeuw.
Ook gaan we de Gouden Poort bekijken. De Gouden Poort wordt gezien als de deur naar Vladimir. De poort is gebouwd in de XII eeuw in opdracht van prins Andrei Bogolubsky, vroeger was de poort de belangrijkste militaire toren van de stad.
We gaan door naar Bogolyubovo, hier is het landhuis van Prins Andrei Bogolybsky, gebouwd tussen 1158 en 1165 aan de monding van de Nerl rivier. 17 jaar van zijn bewind woonde Andrei hier, tot hij werd vermoord in 1174. De Russisch Ortodoxe Christenen geloven dat  Bogolyubovo is gesticht op de plek waar Andrei Bogolyubsky in een droom bezocht werd door de Maagd Maria. Hier is ook een kerk gebouwd, de kerk van Maria’s bescherming en voorspraak. De kerk staat nog altijd op de UNESCO werelderfgoed lijst.
Aan het eind van de middag  vertrekken we naar Suzdal. Waar wij zullen dineren en vervolgens overnachten in het prachtige Pushkarskaya Sloboda Hotel. Het Puschkarskaya Sloboda Hotel is bekend om zijn unieke architectuur. Het combineerd bouwstijlen uit de XIX eeuw met houten constructies. Hier kunt u genieten van typisch Russische tradities en de bijzondere sfeer van het land proeven.
 

Info aanvragen