In de voetsporen van Dracula Reizen op maat

In de voetsporen van Dracula

Vlad Dracula, ook wel bekend als Vlad de Spietser, wordt vooral herinnerd als de inspiratie voor Bram Stoker’s beroemde boek, Dracula. De ware geschiedenis achter Vlad Dracula is echter vele malen spannender dan elk vampier verhaal. Vlad de Spietser is bekend om zijn uiterst wrede straffen tijdens zijn heerschappij over Walachije; toch blijft het Roemeense volk hem zien als redder van de natie en blijven ze zijn daden rechtvaardigen en afschilderen als niet ongewoon voor die tijd in de geschiedenis. Vlad is naar alle waarschijnlijkheid geboren in de citadel van Sighisoara – Transylvanië 1431, als de tweede zoon van Vlad Dracula en prinses Cheajna, dochter van Alexander de Goede van Moldavië. Ook al komt hij oorspronkelijk uit Walachije, woonde zijn familie in ballingschap in Transsylvanië nadat zijn vader was afgezet door pro-Ottomaanse bojaren. Toen hij werd geboren woonde zijn vader in Neurenberg, waar hij was verworven tot de Orde van de Draak. Vlad Dracula werd gedood door de Turken in een veldslag bij de hoofdstad Boekarest in 1476. Er wordt gezegd dat hij onthoofd is en dat zijn hoofd naar de sultan in Istanbul gestuurd is waar het op een houten staak ten toon gesteld werd. Hij is naar verluidt begraven in Snagov, een klooster eiland in de buurt van Boekarest.
 
Dag 1 Welkom in Boekarest
Vanaf het vliegveld van Boekarest brengen we u naar het centrum van de stad. U verblijf in Boekarest is het magische Carol Parc Hotel*****, gelegen naast het oudste en grootste park van de stad. Na een lichte lunch geeft onze fantastische gids u al wandelend een rondleiding door de stad. We krijgen de triomfboog te zien, het Parliament Palace, het op één na grootst gebouw van de wereld na het Pentagon, Victorei Avenue met schitterende en indrukwekkende gebouwen, het koninklijk paleis – vandaag de dag een kunstmuseum, de Militaire Academie en het Roemeens Atheneum. Tegen het eind van de rondleiding brengt uw gids u naar het Count Dracula restaurant voor een diner. Een echte Dracula ervaring in een middeleeuwse stijl restaurant. Roemeense keuken en een show (elke dinsdag en vrijdag) opgevoerd door Petre Moraru – “Graaf Dracula’s reis naar Boekarest”. Overnachting in Boekarest.
 
Dag 2 Transylvanië – het Dracula land
’s Ochtends verlaten we Boekarest en vertrekken we in de richting van Curtea de Arges – de voormalige hoofdstad van Walachije. Hier bezoeken we de Episcopaalse Kerk waar de Roemeense koningen begraven zijn. Daarna rijden we naar het Poienari fort, gebouwd door de bojaren die de kans hadden Dracula te tarten. Het Poienari fort herinnert ons aan de echtgenoot van Dracula die zichzelf doodde in de Arges rivier. Na de lunch gaan we door naar Sibiu, een van de oudste steden in Transylvanië, voorheen Hermannstadt, gesticht door de Slavische kolonisten. We wandelen door deze prachtige stad en bezoeken de beroemde bezienswaardigheden: het Grote Plein, de Evangelische kerk en Liars Bridge. Diner en overnachting in het Hilton Hotel***** in Sibiu.

Info aanvragen