Het mysterie van Roemenië Reizen op maat

Het mysterie van Roemenië

Roemenië - niet alleen het land van Dracula, maar ook het land met schitterende kastelen, wouden en ruige bergen. Daarnaast een lange kust met steeds meer comfortabele mogelijkheden tot ontspanning. Roemenen zijn uitbundige, gastvrije en vriendelijke mensen. Op het programma staan natuurreservaten, authentieke dorpjes, middeleeuwse steden, kastelen, prachtige kloosters, musea en historische steden. U zult deze reis nooit vergeten…

Dag 1 Aankomst in Boekarest
Van Amsterdam vliegt u naar Boekarest. U maakt kennis met de stad Boekarest en bezoekt het Nationale Kunstmuseum, gevestigd in het voormalige paleis van het koninklijk huis, met een prachtige collectie van doeken. Vervolgens transfer naar een oude Roemeense herberg, opgericht in 1808, met typisch Roemeens eten en muziek voor diner en tenslotte naar het hotel voor overnachting.

Dag 2 Het volkspaleis - het Dorpsmuseum - de Patriarchkerk
In de morgen bezoeken we het Volkspaleis, beter bekend als het paleis van Ceausescu, het Museum van de Roemense Boer, het Dorpsmuseum met zijn collectie van meer dan 130 oude traditionele huizen uit alle streken van het land, de Patriarchkerk(1665), waar de Roemeense patriarch zetelt en eindelijk naar het Oude Vorstelijke Hof, gesticht door Vlad Tepes, beter bekend als Dracula, in het begin van de 15e eeuw. Diner en overnachting in Boekarest.

Dag 3 Kasteel Bran - Brasov
In de ochtend vertrek richting Brasov. Wij zullen eerst in Sinaia stoppen. Hier bezoeken wij het Pelespaleis (1865), de voormalige zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie en het klooster Sinaia (1695). Verder naar Brasov en onderweg een bezoek aan Kasteel Bran (1377) waar Vlad Tepes Dracula een tijd logeerde. In Brasov bezoeken wij de Zwarte kerk (1375), de grootste kerk tussen Wenen en Istanbul, het oude stadhuis en de orthodoxe kerk, de Sint Nicolaas kerk, voor een achterglas iconenmuseum in het oude centrum van de stad. Transfer naar het hotel in Brasov voor diner en overnachting.

Info aanvragen