Weekend Warschau Reizen op maat

Weekend de charme van Warschau

Warschau - een stad vol charme is een stad met veel gezichten, een stad met karakter. De stad, die na de Tweede Wereldoorlog voor 84% was verwoest, werd binnen 15 jaar weder opgebouwd. Met behulp van heel Polen. De stad heeft een druk metropolitisch zakencentrum maar de charme van zijn vele historische monumenten is behouden. Er is een weelde aan prachtige kastelen, paleizen, kerken, huizen en beelden te bezichtigen. Hier kun je het fantastische Lazienki Park bekijken, de zomerresidentie van de laatste koning. Van mei tot december kunt u de geweldige Chopinconcerten, die plaatsvinden bij het Chopinmonument, zien . Met meer dan 50 musea, meer dan 50 kunstgalerijen, meer dan 30 theaters en geweldige restaurants, cafés, pubs en clubs, hoeft u zich tijdens deze reis nooit te vervelen in de fascinerende hoofdstad van Polen.

Dag 1 Aankomst in Warschau
Vandaag komt u aan op de luchthaven van Warschau (Okecie), alwaar u wordt verwelkomd door onze vertegenwoordiger voor uw stedentrip. Transfer naar uw hotel in de oude stad. In de namiddag hebt u nog even de tijd om rond te kijken of wat te shoppen. Ook is het heerlijk wandelen langs Krakowskie Przedmiscie. ‘s Avonds diner in het bekende U Fukiera restaurant met een schitterende gastronomische (lokale) keuken. Na het diner hebt u tijd voor uzelf. U kunt ook kiezen om een opera of ballet in de Grote Theater te kijken.

Dag 2 Het koninklijk paleis
Na het ontbijt loopt u naar het Koninklijk Paleis uit 13de eeuw, waar u stijlen uit de vroege barok, de gotiek en de rococo kunt zien. Na een kop koffie in het paleis gaat u via Koninklijke Route naar Wilanow. Eerst lunch op de veranda van het prachtig Villa Nuova restaurant. Daarna gaat u Poolse en Nederlandse schatten in Wilanow Koninklijk Paleis bekijken. Het paleis en de tuinen zijn geïnspireerd op de Italiaanse villa's en werden door een Italiaan ontworpen. In Wilanow hangen nog steeds de schilderijen die Bellotto Canaletto in opdracht van August III van Dresden maakte. Van Wilanow gaat u naar Lazienki Park. De Lazienki is voor de inwoners van Warschau en voor toeristen een geliefd park voor wandelingen en ontmoetingen. Het is het mooiste park van de vele parken van de stad. Na een korte wandeling bezoekt u het kleine Paleis op het Water, het zomerse Openluchttheater en het Myślewicki-Paleis. ’s Avonds dineert u in Belvedère restaurant in de Nieuwe Oranjerie. Hier kunt u genieten van gebakken kwartel met fois gras of ossenhaas à la Koning Stanislas Augustus.

Info aanvragen