Krakau reizen Reizen op maat

Krakau stedentrip (voorbeeldreis)

Klik hier als u een reis op maat wenst.
 
Krakau (Krakow) is de mooiste stad van Polen. Met een imponerende architectuur, een sfeervol centrum en een ideale ligging. De stad heeft een rijk verleden en dat toont zich in de prachtige gebouwen en pleinen. Niet voor niets wordt Krakau ook wel ‘het Florence van Polen’ genoemd. Gelukkig heeft de tweede wereldoorlog weinig schade gebracht, dit in tegenstelling tot vele andere Poolse steden. Met recht staat het historische stadshart dan ook op de Unesco werelderfgoedlijst. Tijd om de stad en de omgeving, met nabij ondermeer concentratiekamp Auschwitz, te bezoeken en te beleven!

Dag 1 Aankomst in Krakau
U arriveert op de luchthaven waar u van harte wordt verwelkomd door onze collega ter plaatse. U wordt naar een uitstekend hotel gebracht in het historische hart van Krakau. Tijd om even te ontspannen en uzelf wat op te frissen na uw reis. In de avond dineert u in stijl in een restaurant met een voortreffelijke keur aan Poolse gerechten. U overnacht in Krakau.

Dag 2 Stadswandeling door Krakau
Na het ontbijt ontdekt u de schoonheid van de stad door een uitgebreide, begeleide stadswandeling. Tal van bezienswaardigheden, zoals de Heilige Mariakerk, de Wawel kathedraal en de oude universiteit, passeren de revue. Om 12 uur ’s middags hoort u de militaire melodie op trompet vanuit het hoogste raam van de Heilige Mariakerk. Deze wordt dagelijks door een brandweerman gespeeld. Vanuit de kathedraal hebt u een overweldigend overzicht over de stad. U luncht in een leuk restaurant in de Joodse wijk Kazimierz, waar de rondleiding ook wordt vervolgd. In de Szerokastraat is een groot deel van Schindler’s List gefilmd. Verder bekijkt u oude synagogen en de oude ‘adelaar’ apotheek. U dineert in het Wentzl restaurant, waar u over het oude stadsplein uitkijkt. Overnachting in Krakow.

Info aanvragen