Weekend in Kiev Reizen op maat

Weekend in Kiev

Kiev heeft de bijnaam “de moeder der Slavische steden”, het is een prachtige stad met een eeuwenoude geschiedenis en rijke cultuur. Wanneer u Kiev in de zomer bezoekt zult u bij aankomst meteen verleid worden door de gouden lichtval op de groene oevers van de Dnipro. De stichters van Kiev kozen deze plek 1500 jaar geleden mede om zijn schoonheid. Het hedendaagse Kiev is voor een deel Russisch, een deel Sovjet-Unie, een deel Oekraïens-nationalistisch en een deel kapitalistisch. Kom en bezoek deze intrigerende stad, zijn ingewikkelde geschiedenis en geweldige gastvrijheid.
 
Dag 1 Welkom in Kiev
Op het vliegveld wordt u opgewacht door de vertegenwoordiger van East European Travels die u naar het Premier Palace Hotel***** in het centrum van de stad zal nemen, waar u de komende 3 dagen verblijft. Na de lunch geven we u een rondleiding door de Oekraïense hoofdstad. Tijdens deze rondleiding bezoeken we ook de Vladimir kathedraal, het meest prominente complex met sacrale schilderkunst van de late 19e eeuw. We gaan het schitterende mozaïek en de fresco’s van de St. Sophia kathedraal bezichtigen, wat de oudste tempel in de Oost Slavische staten is. Geniet van het uitzicht op de twee schitterende gouden koepels van de klooster complexen als we over de Sophiiska en Mykhailivska pleinen lopen. Na een kopje koffie en wat traditioneel Oekraïense gebak, vervolgen we onze tocht naar St. Andrew’s Church – een prachtig voorbeeld van barokke architectuur. U zult genieten van de Andriivskyi Uzviz (Afdaling) die begint bij St. Andrew’s Church. Het is een korte straat die langzaam naar beneden afloopt door de weelderige begroeiing van Vladimir’s Hill naar het pittoreske Podil. De talloze kunstgalerieën en winkels aan deze romantische straat maken dit het culturele centrum van Kiev. Tegen de avond brengt uw gids u naar het prachtige Khutorok restaurant waar u zult dineren. Overnachting in het Premier Palace Hotel.
 
Dag 2 Pechersk-orthodoxe klooster - winkelen in Kreshchatyk
Na het ontbijt gaan we naar de Pechersk Lavra grotten, een historisch orthodox Christelijk klooster. Het werd opgericht halverwege de 11e eeuw en is een van de oudste kloosters in de Oost-Slavische staten. U bezoekt een labyrint van grotten met mummies van monniken, het Museum of Threasures waar onder andere een rijke collectie Scythisch goud en een verzameling Joodse zilveren rituele voorwerpen ten toon worden gesteld, en het Museum of Microminiature. Na de lunch in een van de vele schitterende restaurants in Kiev kunt u genieten van een wandeling door het oude centrum van de stad. Als u van winkelen houd is de Kreshchatyk straat zeker een aanrader! In de buurt van de hoofdstraat Kreshchatyk, staat het traditionele restaurant Pervak. Door velen gezien als het beste authentieke Oekraïense restaurant van de stad. Overnachting in het Premier Palace Hotel.

Info aanvragen