Lvov - de parel van Oekraïne Reizen op maat

Lvov – De parel van Oekraïne

Mysterieus, gewaagd en architectonisch schitterend, Lvov is de minste Sovjet stad van Oekraïne. In het centrum van de stad vind u veel verschillende architectonische stijlen. Neoklassiek, rococo, barok, Renaissance en Gotisch. Het centrum staat zelfs op de werelderfgoedlijst. De stad is het best te verkennen te voet. Dit biedt u meteen de kans om af en toe een museum of café binnen te lopen, een wandeling brengt u ook langs de talloze kerken met schitterende koepels. Voor het mooiste uitzicht over deze kerken moet u naar het hoogste punt van de stad lopen, Castle Hill (Zamkova Hora). De bijnaam van Lvov is “het Florence van het oosten” en dat is niet voor niets…
 
Dag 1 Welkom in Lvov
U wordt op het vliegveld opgehaald door de vertegenwoordiger van East European Travels, deze brengt u naar het Lepolis Hotel*****, een luxueus hotel in het hart van de stad. We beginnen met een welkomstdrankje in de lobby. Er is de mogelijkheid tot een rustgevende wandeling in de omgeving, het hotel ligt slechts op een steenworp afstand van het Rynok plein. Diner in het schitterende Kupol restaurant.
 
Dag 2 Stadstocht - opera optreden
De stad is gesticht door een Gallische prins voor zijn zoon Leo. Vandaar de naam van de stad. Het is gevormd uit verschillende stilistische kunstrichtingen uit de XIII – XX eeuw. We beginnen onze rondleiding in het hart van de stad bij het Rynok plein. De vier hoeken van het plein zijn versierd met fonteinen met beeltenissen van Griekse Goden. We beklimmen het 65-meter hoge stadhuis voor een buitengewoon schitterend uitzicht over Lvov. Na een koffiepauze vervolgen we onze tocht naar het apotheek museum. In dit museum staat een enorme collectie aan oude medicijnen en farmaceutische apparatuur, zeldzame kruiden en recept boeken. Hier gaan we de unieke “ferrous wijn” proeven. Onze laatste stop is High Castle op Castle Hill. Het 14e eeuwse oude fort, gelegen op de top van Castle Hill, is de geboorteplaats van Lvov en bied een bijzonder uitzicht over de moderne stad. Lunch in de oude stad. U kunt de middag zelf indelen om zo de sfeer van de oude stad te proeven. ’s Avonds een ballet of opera voorstelling in het Lvov Opera.

Info aanvragen