Vilnius, Kleipeda en Nida Reizen op maat

Vilnius, Kleipeda en Nida

De Baltische Staten worden langzaam maar zeker ontdekt door de toerist. Het zijn nu jonge, onafhankelijke lidstaten van de E.U., maar wel met een eeuwenoud verleden, volop cultuur van het hoogste niveau. Prachtige architectuur in menige stad en dorp. Litouwen biedt u een overdosis aan bouwstijlen, kunst, galerijen en natuur. In vijf dagen tijd laten wij u hier kennis mee maken, natuurlijk volledig verzorgd en met kundige begeleiding. Maar u wilt beslist terug!

Dag 1 Aankomst in Vilnius
Vlucht naar Vilnius en transfer naar het comfortabele hotel in het centrum. Nadat we opgefrist zijn, even tijd voor een lekker welkomstdrankje. In de avond dineren we in de Oude Stad (diner met prachtige volksmuziek). Hier wordt ons de traditionele en verrukkelijke lokale cuisine aangeboden. Overnachting in Vilnius.

Dag 2 Tour door Vilnius
Na het ontbijt ontdekken Vilnius te voet en met de bus. We bezoeken de indrukwekkende Oude Stad met eeuwenoude kerken, historische monumenten en imponerende architectuur. We bekijken de Ausros Vartai (Poort van de Zonsopkomst) met de unieke Heilige Maagd Maria van genade, de universiteit van Vilnius - de op één na oudste universiteit van Midden en Oost-Europa en het plein van de Kathedraal. We lunchen hier in het centrum. ’s Middags een bezoek aan het fascinerende Trakai - “stad aan het water” (30 km). Hier zien we de meest schilderachtige kastelen. Later op de dag rijden wij terug naar Vilnius waar we genieten van een uitstekend diner in het hotel. Een bijzondere dag! Overnachting Vilnius.

Info aanvragen