Weekend in Split Reizen op maat

Lang weekend in Split

Aan het eind van de 3e eeuw na Christus, bouwde de Romeinse keizer Diocletian een paleis in de baai van Aspalathos (Split). Dit paleis is vandaag de dag het hart van het centrum van Split, het is het grootste en beroemdste Romeinse bouwwerk aan de Kroatische kust. In 1979 is dit prachtige voorbeeld van Romeinse architectuur op de werelderfgoedlijst van de UNESCO gezet. Wij nodige u uit om de mediterrane sfeer en charme van het hedendaagse Split te ontdekken met zijn bruisende en levendige centrum rond het oude paleis…
 
Dag 1 Welkom is Split
Bij aankomst in Kroatië ontmoet u de vertegenwoordiger van East European Travels en wordt u naar het prachtige Le Meridien Lav Hotel, gelegen 8 km ten zuiden van het centrum van split, gebracht. Le Meridien Lav ligt in een schitterende omgeving die bestaat uit een 800 meter lange kustlijn, schitterende tuinen ontworpen door Jim Nicolay, en een prachtig uitzicht over de zee, de stad en de omliggende eilanden. Na een welkomstdrankje op het terras met adembenemend uitzicht over de Adriatische Zee, kunt u een wandeling maken naar de prachtige jachthaven. ’s Avonds bent u uitgenodigd voor een geweldig welkomstdiner. De beste Kroatische specialiteiten worden geserveerd in combinatie met speciaal geselecteerde Kroatische wijnen. Welkom in Split!
 
Dag 2 Het schitterende Split
Na het ontbijt ontmoet u onze enthousiaste gids, die u zal rondleiden door Split. De rondleiding brengt u onder andere langs het Diocletian Palace (305 A.D.), omringt door muren met vier poorten, de oude kelders, de Peristyle, de Jupiter tempel en de St. Duimus kathedraal met zijn klokkentoren. Het Diocletian Palace is een monument dat gezien moet worden. Er wonen nog steeds mensen binnen de paleismuren. Dat is te zien aan waslijnen en groezelige ramen die tussen de oude steenblokken opduiken. In tegenstelling tot andere bekende monumenten in Europa is het Dicocletian Palace niet een monument dat u aan zich voorbij mag laten gaan. Het Diocletian Palace is juist een levendig en belangrijk deel van de stad. Na de lunch heeft u de tijd om de stad voor u zelf te ontdekken. De moeite waard zijn onder andere de kleine straatjes en pleinen, het stadsmuseum of de Vidovic Gallery met de kunstwerken van de moderne Kroatische schilder Emanuel Vidivic (1870-1953). Diner in het beste restaurant van de stad. Overnachting in Le Meridien Lav.

Info aanvragen