De hoogtepunten van Kroatië Reizen op maat

De schitterende hoogtepunten van Kroatïe

Dag 1 Dubrovnik
Na aankomst in Kroatië ontmoet u de vertegenwoordiger van East European Travels, die brengt u naar een prachtig gerestaureerde Barokke adellijk huis, het Pucic Palace, waar u de komende 2 nachten verblijft. Na een welkoms glas Kroatische wijn is er de mogelijkheid tot een wandeling door de stad. ’s Avonds is er voor u een uitstekend welkomstdiner, met enkel de beste Kroatische specialiteiten!
 
Dag 2 Dubrovnik – omgeving van Split
Na het ontbijt worden we door een gids rondgeleid door Dubrovnik. George Bernard Shaw is een van de vele die verliefd is geworden op de stad. Hij zei over Dubrovnik: “zij die op zoek zijn naar het paradijs op aarde moeten Dubrovnik bezoeken”. Dubrovnik is echt een adembenemende stad met een schitterend oud centrum. Het centrum staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst. Tijdens onze rondleiding komen we onder andere langs, de schitterende kathedraal en het Franciscan klooster met de op twee na oudste apotheek van Europa. De rondleiding eindigt met een drankje in een van de cafés. In de namiddag kunt u op eigen gelegenheid door de stad wandelen en de sfeer proeven, souvenirs kopen en genieten van een glas goede wijn in een van de vele cafés.
 
Dag 3 Dubrovnik archipel – cruise
Dit wordt een fantastische dag besteed aan het varen langs de verschillende eilanden. Het beste uitzicht op de omgeving van Dubrovnik is vanaf de zee. ‘s Ochtends gaan we aan boord van een historisch galjoen, deze brengt ons naar drie van de mooiste eilanden van het Dubrovnik archipel – Kolocep, Lopud en Sipan, beter bekend als de Elafti eilanden. Groene eilanden, met tuinen vol sinaasappels en citroenen, schitterende kustlandschappen, mooie en pittoreske dorpen met harmonieuze architectuur en oude zeemanshuizen. Bij deze fantastische cruise is een lunch inbegrepen bestaande uit, vers gegrilde vis, heerlijke lokale wijnen, dit alles terwijl u vermaakt wordt door lokale musici. Later die middag rijden we langs de Adriatische kunst en de Neretva rivier delta naar Split. Diner en overnachting in Le Meridien Lav in Split.
 
Dag 4 Split – Trogir – Sibenik
De ochtend staat in het teken van de schitterende stad Split. We gaan onder andere het Diocletian Palace, de zuilengalerij, Jupiter’s tempel en de kathedraal bezoeken. De volgende stop is Sibenik, een prachtige stad in hoefijzervorm rond de natuurlijke haven en de bergen. Daarna een lunch in Dolac, een bijzonder levendig deel van Sibenik met honderden cafés met muziek. Onze reis gaat door naar Trogir. Ontdek een stad met 2300 jaar geschiedenis. De rijke cultuur van de stad is ontstaan uit de invloeden van de oude Grieken, Romeinen en Venetianen. De paleizen, kerken torens en burchten van de stad zijn geconcentreerd op een klein eiland. Zo heeft de stad haar bijnaam “The Stone Beauty” zeker verdiend. Terugkomst en overnachting in Le Meridien Lav in Split.

Info aanvragen