Weekend in Boedapest Reizen op maat

Romantisch weekend in Boedapest
(voorbeeldreis)

Klik hier als u een reis op maat wenst.

Koning Matthias Corvinus, de Renaissance heerser, vestigde de stad Boedapest als het Europese centrum van kennis, kunst en finesse. De stad is gezegend met architecturale meesterwerken, mooie musea, en de bijnaam “Koningin van de Donau”. De wereldstad Boedapest is verdeeld over beide oevers van de Donau. Het historische Boeda aan de rechterzijde van de rivier en het moderne Pest aan de linker, een schitterende kettingbrug en verscheidene andere historische bruggen verbinden de twee stadsdelen. De stad is iedere cultuur liefhebbers droom, met elegante cafés, schitterende architectuur, inspirerende kunst collectie, een groot aantal musea en een levendige theater scene.
 
Dag 1 Tocht door Boeda - welkomsdiner in het Alabardos restaurant
Op het vliegveld van Boedapest wordt u opgewacht door de vertegenwoordiger van East European Travels die u naar het schitterende St. George’s Residence*****, centraal gelegen op Buda berg, brengt. Buda berg met zijn Castle district staat op de werelderfgoedlijst. Uw hotel ligt op een steenworp afstand van The Fisherman’s Bastion en de renaissance Matthias Kerk. Na een welkomstdrankje op het hotel. Kunt u een wandeling maken door de oude romantische straten van de berg. Laat u ook verbazen door het adembenemende uitzicht over Boedapest vanaf de Fisherman’s Bastion. We hebben een tafel voor u gereserveerd in het prachtige Alabardos restaurant waar u ’s avonds kunt dineren. U ervaart de authentieke Hongaarse keuken, heerlijke wijnen en lokale gastvrijheid. Overnachting in St. George’s Residence.
 
Dag 2 Hoogtepunten van Boedapest - opera voorstelling
Na het ontbijt ontmoet u onze favoriete Boedapest gids, een professor aan de universiteit, die u niet alleen vertelt over de bezienswaardigheden van de stad, maar ook minder bekende feiten en verhalen met u zal delen. Om u een goed beeld te geven van Hongarije. Zij leidt u door het beroemde parlementsgebouw, laat u de prachtige synagoge zien, gaat met u koffie drinken in het beroemde New York Café en laat u prachtige voorbeelden zien van de Art Nouveaux architectuur in Budapest. Ook zal ze u vertellen over Raul Wallenberg en de twee bloederigste tijdperken uit de Hongaarse geschiedenis, de Hongaarse Nazi (Arrow Cross), en het totalitaire communistische regime rond 1950. U kunt lunchen op een van de terrassen op het Liszt plein. Een reis naar Boedapest zou niet complete zijn zonder een wandeling over Andrassy Avenue, een van de meest pittoreske straten in de stad. Andrassy Avenue staat sinds 1987 ook op de werelderfgoedlijst. Vanavond dineert u wat eerder want we hebben kaartjes voor u voor het schitterende Boedapest Opera House!

Info aanvragen