De magie van Hongarije Reizen op maat

De magie van Hongarije

U zult verrast zijn wat dit relatief kleine land te bieden heeft. Paardrijden in de groene valleien, wijn uit de Eger of Tokay regio, een traditionele keuken, met natuurlijk de beroemde goulash, baden en spa’s, paleizen en kastelen en nog heel veel meer.. Hongarije heeft een schitterend en divers landschap. Van uitgestrekte platte grasvlaktes tot hoge pieken en valleien. Het is beroemd om zijn cultuur, waarin plaats is voor zowel de traditionele houten kerken als de bruisende moderne nachtclubs. Hongarije mag ook trots zijn op het hoge aantal benoemingen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Luister naar de muziek van Franz Liszt en Béla Bartók, ontdek de romantische Danube rivier, proef de uitstekende nationale keuken en wordt voor altijd verliefd op Hongarije...
 
Dag 1 Koninglijk welkom in het Savar kasteel
Op het vliegveld van Boedapest wordt u opgewacht door de vertegenwoordiger van East European Travels, die u naar uw transport zal brengen. Vanaf het vliegveld gaan we in oostelijke richting naar de Eger regio. Hier staat het Sasvar Castle Hotel waar u zult verblijven. Het kasteel is de in de poort naar de stad, temidden van twee en een half hectaren groot park, omringt door dennen en zeldzame bomen. U wordt welkom geheten met een glas smaakvolle Hongaarse wijn en krijgt een rondleiding door het kasteel. Na een wandeling door het schitterende park bent u uitgenodigd voor een elegant welkomstdiner in het hotel.
 
Dag 2 Het Eger kasteel - lunch in Thummerer
Na het ontbijt gaan we naar Eger. Deze schitterende stad beschikt over kronkelende middeleeuwse straatjes, een kasteel op een heuvel en een intrigerende geschiedenis. Buitenlandse interesse in Eger bereikte zijn hoogtepunt in 1552. Toen 60,000 Turken, die net de Balkan door waren gestoten, het stadje belegerde op hun weg naar west Europa. Met in hun achterhoofd een, wat leek, een onvermijdelijke nederlaag, deden Dobo Istvan en zijn 2.000 Hongaarse strijders wat iedere intelligente man in een dergelijke situatie zou doen: ze dronken alle lokale wijn op. Achtendertig dagen en tientallen vaten rode wijn later, kwamen de Hongaren al struikelend hun veilige maar gehavende kasteel uit en dwongen de Turken tot het blazen van de aftocht. Vernederd, geschokt en volledig nuchter hadden de Turken maar één verklaring voor hun bijzondere nederlaag. De met rode wijn bedekte baarden van de Hongaren waren het bewijs dat ze stierenbloed hadden gedronken voor kracht en moed. Hoewel de Turken 44 jaar later terugkwamen, en deze keer voor bijna een eeuw bleven, blijft het verhaal van de oorspronkelijke veldslag prominent in de Hongaarse nationale geschiedenis. En de wijn, Bikaver, of Bull’s Blood, zoals het sinds de veldslag wordt genoemd, wordt in Hongarije nog altijd synoniem gezien aan de kracht en moed van de Hongaren tegen buitenlandse grootmachten. We wandelen naar het kasteel op de heuvel, en genieten onderweg van een glas Bull’s Blood in een van de vele charmante cafés in het stadscentrum. Ook bezoeken we de beroemde basiliek, die geheel in Classicistische stijl is gebouwd. Rond lunchtijd worden we verwacht in het dorp Noszvaj. Hier zijn we uitgenodigd voor een uitstekende lunch in de oude Thummerer wijnkelder. Tijdens de lunch kunt u genieten van enkele uistekende Thummerer wijnen. Later die middag rijden we terug naar het Sasvar Castle en genieten de rest van de dag van wandelingen door de bossen, zwemmen en wijn proeven op het prachtige terras. Diner en overnachting in Sasvar.
 
Dag 3 Puszta - lunch in Hortobagy
‘s Ochtends checken we uit bij ons hotel en verruilen de ene schitterende plek voor de andere, we gaan zuidwaarts richting Hortobagy. We rijden lang de Hongaarse puszta (prairie), rustige meren, kleine dorpen en bereiken zo Hortobagy. De Hortobágy Puszta is een van de grootste, uitgestrekte, en beschermde prairies van Europa. Hier ziet u Hongaarse grijze runderen, paarden, Racka schapen met spiraalvormige hoorns en kuddes buffels grazen op de open vlaktes. Het Hortobagy National Park, dat op de werelderfgoedlijst staat sinds 1999, strekt zich uit over een gebied van ruim 800 km2. Na een kopje koffie en een stukje lokaal gebak rijden we met paard en wagen naar een spectaculaire paarden show. Hier zien we oorspronkelijk Hongaarse dieren die op de puszta leven, zoals Noniusz paarden, grijze runderen, Racka schapen, Mangalica varkens, water buffels en u kunt bekend raken met de traditionele manier van leven van de lokale herders. Hierna steken we de beroemde stenen brug van Hortobágy over naar het oudste gebouw op de puszta (gebouwd in 1699), de Hortobágy Csárda, waar we een lunch krijgen bestaande uit Hongaarse specialiteiten zoals de beroemde “Gulyás”. De lunch word begeleid door zigeunermuziek gespeelt door lokale muzikanten. Fantastisch! Later die middag rijden we in westelijke richting naar de Hongaarse hoofdstad. In Boedapest verblijft u in het schitterende St. George’s Residence***** centraal gelegen op Buda Hill. Na een korte verfrissende wandeling bent u uitgenodigd voor een elegant diner in het restaurant van St. George’s Residence. Overnachting in Boedapest.

Info aanvragen