Voetsporen van Paulus Reizen op maat

In de voetsporen van Paulus

In de voetsporen van Paulus is een reis gebaseerd op de missiereizen van Paulus. In de voorbeeldreis hieronder komen zowel de religieuze aspecten alsook cultuur en natuur aan de orde. Programmaonderdelen uit deze reis kunnen ook gebruik worden om uw reis op maat in Griekenland samen te stellen.

Dag 1 Heenreis
Amsterdam - Thesallonika

Dag 2 Kavala en Philippi
Deze ochtend gaan we op weg naar Kavala en Philippi – beide zeer belangrijke plaatsen i.v.m. de historie van Paulus. Kavala – de eerste plaats waar Paulus aan land kwam. Na Kavala gaan we naar Philippi – de eerste Christelijke gemeente gesticht door Paulus. Hier werd Paulus ook gevangen gehouden – bezoek aan de Romeinse Agora, theater en de Via Ignatia. Als afsluiter nog een bezoek aan de rivier waar Paulus Lydia doopte. Onderweg wordt er tijd gemaakt om rustig te lunchen.  Diner en overnachting in Agia Trias.

Dag 3 Rondleiding door Thessaloniki
‘s Ochtens brengen we een bezoek aan Thessaloniki – de bekende stadsmuren met een schitterend uitzicht over de stad, de St. Demetrius (de beschermheilige van de stad) Kerk met de imposante crypte en de ondergrondse gewelven. Een rit zal dan gemaakt worden langs de belangrijkste punten van de stad, zoals de kenmerkende Witte Toren. De middag is vrij. Diner en overnachting in Agia Trias.

Dag 4 De prachtige natuur of de Athos-cruise
Vandaag is er de keuze tussen twee programma’s. Er is de mogelijkheid om de prachtige natuur, vissersdorpjes gouden stranden en schitterende haventjes te bezichtigen van het zuidelijkste gedeelte van de middelvinger van Halkidiki, Sithonia. Optie twee is deel te nemen aan de Athos-cruise. Tijdens de cruise varen we over het golvende blauwe water langs stranden en wijngaarden naar het plaatsje Dafni. Hier gaan we aan wal om te proeven aan duizend jaar oude Byzantijnse religieuze tradities. Er worden kloosters en kerkjes bezocht met imposante fresco’s en we hebben even de kans om de sfeer tot ons te laten komen. Diner en overnachting in Agia Trias.

Info aanvragen