De onbekende geheimen van Georgië Reizen op maat

De onbekende geheimen van Georgië

Dag 1 Tbilis
U arriveert in Tbilisi in de namiddag. Op het vliegveld ontmoet u de vertegenwoordiger van East European Travels en wordt u naar het Marriot Courtyard hotel in het centrum van de stad gebracht. Na een welkomstdrankje in de lobby van het hotel, laten we de gasten de sfeer van Tbilisi proeven. Met een bezoek aan de oude Tbilisi zwavel baden, Georgisch orthodoxe- en Armeense en Georgische kerken, en een Joodse synagoge en een Turkse moskee naast elkaar, wordt duidelijk wat voor accepterend en tolerant land Georgië is. In de stad staan nog steeds 19e eeuwse Italiaanse houten woningen die al die tijd bewaard zijn gebleven, die u kunt bekijken. Ook kunt u een ander monument bekijken, de Tbilisi Sameba Kathedraal, de grootste kathedraal van de Kaukasus. ’s Avonds is er voor u een Georgisch feest in het Tamada restaurant met geweldig eten en lokale wijn voor u om te proeven. Dit alles begeleid door traditionele muziek en lokale dans. Overnachting in het schitterende Marriott Courtyard hotel in Tbilisi.
 
Dag 2 Tbilisi – Mtskheta – Gori – Gudauri
‘s Ochtends gaan we naar de oude hoofdstad en religieuze centrum van Georgië – Mtskheta en bezoeken daar de historische plekken. Zoals het Jvari klooster en de Svetitskhoveli kathedraal, waar de mantel van Christus is begraven. Zowel Jvari als Svetitskhoveli staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hierna gaan we door naar het dorp Gori, daar bezoeken we het Uplistsikhe grot dorp, een van de hoogtepunten langs de Zijderoute. Dan vertrekken we in de richting van Gudauri. We rijden over de Georgische snelweg en bezoeken onderweg het architecturale complex Ananuri (17e eeuw). De afbeeldingen op de kerken zijn de beste voorbeelden van Georgische kunst. U zult zeker genieten van de tocht door deze prachtige bergen van de Kaukasus. Die avond arriveren we in Gudauri. Hier dineren en overnachten we.
 
Dag 3 Gudauri – Kazbegi
De ochtend begint met een verbluffende rit vanaf Gudauri, langs de Tergi rivier, naar Kazbegi – de belangrijkste stad uit de regio. Vanaf Kazbegi maken we een rustige wandeling van 1,5 uur door valleien en bossen naar de Gergeti Trinity Church, gelegen op 2170meter hoogte. Als het weer het toelaat kunt u een glimp opvangen van een van de hoogste gletsjers van de Kaukasus – de Kazbegi gletsjer (5047meter).
 

Info aanvragen