Sofia en de bergen Reizen op maat

Sofia en de Bergen

Sofia en de Bergen… De Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft een unieke ligging. De stad zelf ademt gezelligheid en cultuur uit, maar de omgeving is ruig en prachtig. Het is dan ook een ideale combinatie: stad en natuur. De bergen bieden talloze mogelijkheden om te wandelen, midden in de natuur te zijn zonder een sterveling tegen te komen en te genieten van talloze watervalletjes, vergezichten en de zuivere lucht. Met de typische Bulgaarse charme overgoten is dit een vierdaagse reis om niet te missen!

Dag 1 Stadswandeling door Sofia
U landt om half twee ’s middags op de luchthaven van Sofia, waar u van harte welkom wordt geheten door onze vertegenwoordiger. Eerst leert u Sofia beter kennen met een leuke stadswandeling, begeleid door onze gids die u de mooiste en meest bijzondere plekken toont. In de namiddag vindt de transfer plaats naar Govedarzi, waar u incheckt in het Berghotel. ’s Avonds geniet u van een authentieke Bulgaarse avond, met muziek, dans en een voortreffelijk diner.

Dag 2 De zeven meren van Rila
Na het ontbijt is het tijd om de wandelschoenen aan te doen! U wordt naar de berghut Vada gebracht, waar een trekking start die langs alle zeven meren van Rila voert. U geniet onderweg van een zelf samengestelde lunch met lokale ingrediënten. Bent u in goede conditie, dan kunt u alle zeven meren bewonderen die deze geweldige natuur u biedt. U overnacht en dineert in de berghut Rilska Ezera.

Info aanvragen