Natuur en cultuur van de gebergte Reizen op maat

Natuur en cultuur van de gebergte

Ontdek de natuur en cultuur van de gebergten is een voorbeeldreis in Bulgarije. Uit deze reis kunnen we eventueel elementen gebruiken voor een van uw reizen op maat. Leef u in en zie de onbeperkte mogelijkheden die er zijn in Bulgarije. Rust, gezonde lucht, authentieke dorpjes, culturele erfgoederen en overweldigende uitzichten zijn de ingrediënten van de tiendaagse rondreis door de drie prachtige gebergten (Rila-, Pirin- en Rodopegebergte) met ieder een eigen karakter. Niet haasten, veel genieten en de omgeving op u in laten werken staan in deze reis centraal.

Dag 1 Aankomst in Sofia
Aankomst in Sofia. U krijgt een transfer aangeboden van het vliegveld naar de accommodatie. We verblijven in een hotel in Sofia, dat over uitstekende faciliteiten beschikt. 's Avonds dineren we in een restaurant in de typische Bulgaarse volksstijl dat in het gebied van de berg Vitosha gesitueerd is. Het restaurant heeft een uitstekende keuken, een rijke selectie aan wijnen en er wordt een folkloreprogramma opgevoerd met de beroemde, unieke "nestinarski" (op gloeiende kolen) dansen. Overnachting in Sofia.

Dag 2 De hoogtepunten van Sofia
Na het ontbijt maken we een panoramische tocht in en rond Sofia (een 7000 jaar oude stad!) en bezoeken we de interessantste belangrijke plaatsen: het Nationaal Historisch Museum met haar unieke collectie aan Thracische schatten, de Alexander Nevski Kathedraal en de kerk van "St. Sofia", die de stad haar naam geeft. 's Middags kunt u uw tijd zelf indelen, zodat u bijvoorbeeld lekker kunt winkelen. We dineren in het hotel. Overnachting in Sofia.

Dag 3 Het Rila Klooster en Bansko
Als we hebben ontbeten maken we een tocht naar het Rila Klooster, dat in de 10de eeuw is gesticht. Het klooster was in de middeleeuwen het grootste geestelijk centrum en beschikt tegenwoordig over een rijke collectie iconen, muurschilderingen en historische boeken (ongeveer 15.000 delen). We maken een rondleiding in het klooster, onder begeleiding van een gids. Tussen de middag zullen we hier ook lunchen. Onderweg naar het Rila Klooster komen we langs de "Iskar"-dam, een van de recreatieve bestemmingen van de inwoners van Sofia en basisbron van vers water voor de hoofdstad. We houden pauze voor een kop koffie in het internationale skioord Borovet, het oudste skiresort van Bulgarije, dat over uitstekende wintersportfaciliteiten beschikt. Vroeger was het resort een jachtbasis van de Bulgaarse koningen. In de namiddag bereiken we Bansko, waar onze groep een paar nachten verblijft. Bansko is een zeer welvarend bergresort, dat vanwege de oude Renaissancearchitectuur in een verrassende, aantrekkelijke atmosfeer is gehuld. We verblijven in een hotel, dat beschikt over uitstekende faciliteiten.

Dag 4 De rode wijn van Melnik
Na het ontbijt staat een bezoek aan de stad Melnik op het programma. Onderweg naar Melnik stoppen we eerst bij het Rojen Klooster uit de 10e eeuw, waar een wonderbaarlijke icoon van St. Mary, moeder van God, te vinden is. Het klooster en haar ligging zijn van een exclusieve schoonheid en schenken de bezoeker een ongelooflijk uitzicht. Melnik is de stad van de zandpiramides. Het is een unieke plaats die de reiziger een onuitwisbare indruk en een mooi gevoel meegeeft. In deze stad bezoeken we het museum, waar de merkwaardige geschiedenis van het kleinste stadje van Bulgarije zich laat vertellen (er leefden ooit 18.000 mensen, tegenwoordig maar rond de 750). Melnik is beroemd om haar rode wijn. We gaan binnen in het "Kordopulova" Huis, het grootste Renaissancehuis op de Balkan. Achter haar Venetiaanse glas-in-loodramen ligt een ware ondergrondse wijnproductie-installatie. In deze stad van de wijn wordt vanzelfsprekend ook even wijn geproefd. Dit doen we in een ondergrondse keldergrot die is ingegraven in zandsteen. De lunch vindt plaats in een barbecuerestaurant.

Info aanvragen