Jerevan en omgeving Reizen op maat

Jerevan en omgeving

Dag 1 De heenreis
U vliegt van Amsterdam naar Jerevan, de hoofdstad van Armenië, waar we halverwege de avond arriveren.
 
Dag 2 Bezichtiging van Jerevan
Stadsverkenning. Bij helder weer ziet u vanuit Jerevan de sneeuwtoppen van de 5160 meter hoge berg Ararat majestueus boven de nevels uitrijzen. Het onderzoeksinstituut Matenadaran bewaart een schat aan Armeense manuscripten. Bij het Monument voor de Genocide behoort een indrukwekkende overzichtstentoonstelling met muziek van de componist Komitas. In de middag bezoeken we de levendige kunstmark, de zogenaamde Vernisaj.
 
Dag 3 Gami en Geghard
Hoog boven een prachtig kloofdal ligt de Romeinse tempel van Garni. Het is het enige bewaard gebleven heidense heiligdom in Armenië. We treffen er de fundamenten aan van een middeleeuwse centraal bouwkerk. Tevens zijn in een badhuis gave mozaïeken gevonden. Wat verderop ligt Geghard, een gedeeltelijk in de rotsen uitgehakt holenklooster met meerdere kerkruimtes en talloze khatchkars, stèles met Armeense kruisen in reliëf. We horen de prachtige zangstemmen van de zondagsdienst. De rest van de middag is vrij.
 
Dag 4 Het Khor Virap klooster
Het klooster Khor Virap ligt aan de Turkse grens. De besneeuwde toppen van de Ararat lijken hier zeer dichtbij. In dit klooster zat de eerste christenkoning gevangen. Oostwaarts rijdend vinden we op een heuvel bij Areni een schitterend klein kerkje. Van dezelfde architect is het klooster Noravank, een toonaangevend in de boekverluchting. Via het klooster van Gladzor en de Selim-pas terug naar Jerevan.

Info aanvragen