Het culturele Armenië Reizen op maat

De cultuur, kunst en muziek van Armenië

Kom en ontdek de heilige plaatsen van de oude Christelijke cultuur in Armenië. Monumenten, kerken en kloosters met de mogelijkheid om traditionele rituelen en ceremonies bij te wonen. Indien u geïnteresseerd bent in culinaire ervaringen is er zelfs de mogelijkheid de bijzondere smaken en technieken van de Armeense keuken te leren. De rustigere manier van leven van het Armeense volk zal u tot rust brengen en is hartverwarmend. Wij nodigen u uit voor een bezoek aan Armenië. Ervaar de kleurrijke en intrigerende cultuur van Armenië vol rituelen en ceremonies.

Dag 1 Welkom in Jerevan
In de avond arriveren we in de hoofdstad Jerevan. Op het vliegveld ontmoeten we onze lokale vertegenwoordiger, deze brengt ons naar de minibus die op ons staat te wachten net buiten het vliegveld. In Yerevan verblijven we in het Marriot hotel. Het hotel biedt uitstekende service. Yerevan is een bruisende mix van handel, cultuur en oudheden daterend terug tot 782 voor Christus. Overnachting in Jerevan.

Dag 2 Jerevan
Na het ontbijt geeft onze fantastische gids ons een intrigerende rondleiding door Jerevan. De moderne stad is herontworpen in het begin van de 20ste eeuw bovenop de oude stad. Door het gehele centrum zijn parken en pleinen aangelegd. Allereerste bezoeken we het bijzonder interessante Matenadaran museum, hier staan oude manuscripten over interessante onderwerpen als filosofie, recht, wiskunde, medicijnen en geografie ten toneel. Daarna bezoeken we het genocide monument en museum. Onze volgende stop is het huis van Aram Khachaturian, waarvan men in 1984 een museum heeft gemaakt. We zien de persoonlijke bezittingen van de componist, een tentoonstellingsruimte met daarin objecten gerelateerd aan zijn muzikale en sociale leven, een concertzaal en een onderzoekscentrum met manuscripten, documenten en een rijke collectie aan boeken. Lunch wordt geserveerd in een authentiek Armeens café en bestaat uit de beste lokale specialiteiten. In de namiddag kunt u op uw eigen tempo langs de bezienswaardigheden van de stad lopen. Of een kopje koffie drinken en souvenirs kopen. Dan opfrissen en dineren in het hotel. De avond staat in het teken van een prachtig optreden van het Spaghani koor. Overnachting in Jerevan.

 
Dag 3 Garni en Geghard
De Garni tempel, die we bezoeken in de ochtend, ligt ongeveer 30 km ten zuidoosten van Jerevan. Het is een Romeinse zontempel uit de 1e eeuw. Kort nadat Armenië een Christelijk land werd, werd de tempel het zomerhuis voor de Armeense royalty. Vanuit Garni gaan we door naar Geghard, een kloostergrot. Wiens naam afgeleid is van de relikwieën van de Armeense Apostolische Kerk – de speer die een van de Romeinse wachters gebruikte op de gekruisigde Christus mee te doorboren. In het Geghard klooster kunnen we een werkelijk prachtig concert van spirituele muziek bijwonen. In de namiddag terugkomst in Jerevan. We dineren in het fantastische Old Erivan restaurant dat zijn gasten een goed beeld geeft van de Armeense gastvrijheid. Hier ontdekken we de ware smaken van de Armeense keuken. De Old Erivan weerspiegelt de tradities en gebruiken van de Armeense manier van leven. Onder andere Jacques Chirac en Charles Aznavour zijn u al voor gegaan tijdens een diner bij de Old Erivan. Overnachting in Jerevan.

Info aanvragen